Аз на път
페이지 정보
작성자 Brandi 댓글 0건 조회 28회 작성일 24-10-19 04:36본문
Балканските трюфели понякога се представят лъжливо като произхождащи от северноиталианския регион Пиемонт, където деликатесът се продава на високи цени. Среща се в Италия и Испания, но най-вече във Франция, където е много високо ценен. Тюфелите са най-ценните и търсени гъби във Франция, Италия, Германия, Испания, Русия, Полша, Чехия. Ако искате да закупите трюфели, може да потърсите специализиран магазин във виртуалното пространство. По време на фестивала на трюфела стана ясно, че е необходимо да бъдат предприети законодателни промени, които да ограничат добива от 1 март до 1 юни с цел запазване на мицела в периода на растеж на гъбата. В края на септември посетихме едно много интересно събитие - "Фестивал на трюфела" в гр. По време на фестивала на трюфела стана ясно, че е необходимо да бъдат предприети законодателни промени, които да ограничат добива от 1 март до 1 юни с цел запазване на мицела в периода на растеж на гъбата. TUBER BORCHII VITT ИЛИ BIANCHETTO (БЯЛ ТРЮФЕЛ)            Външната повърхност е гладка, а цветът може да варира между светла охра и тъмно оранжево. Периодът му на зреене е от началото на Септември до края на Декември             Среща се в България.
Периодът на зреене на този вид е от начлото на Октомври до края на Декември месец. Периодът му на зреене е от началото на Май до края Август. Периодът му на зреене е от началото на Януари до средата на Март. Периодът му на зреене е от началото на Oктомври до средата на Януари. TUBER MACROSPORUM VITT (ЧЕРЕН ТРЮФЕЛ)             Обвивката му е гладка с малки брадавици с червеникаво-кафяв цвят и понякога с ръждиви петна, а вкусът и ароматът му са много близки до белия трюфел (Tuber Magnum Pico). TUBER AESTIVUM VITT ИЛИ SCORZONE (ЧЕРЕН ЛЕТЕН ТРЮФЕЛ)             Външната му обвивка е черна с големи пирамидални брадавици, а вътрешноТрюфел продукти с намалени ценита му е светло кафява на цвят, с многобройни белезникави вени. Външната му обвивка е с кафеникаво черен цвят и по-ситни брадавици, а вътрешността му е тъмнокафява, със силно изразени бели вени. TUBER UNCINATUM ИЛИ BURGUNDY (ЧЕРЕН ЕСЕНЕН ТРЮФЕЛ)             Външната му обвивка прилича на летният трюфел (Tuber Aestivum Vitt), а вътрешността е тъмно кафява на цвят, с многобройни вени.
TUBER BRUMALE VITT (ЧЕРЕН ЗИМЕН ТРЮФЕЛ)             Този вид често се бърка с черния трюфел (Tuber Melanosporum), тъй като имат еднакво местообитание. През есента ловът се засилва, тъй като започва сезонът на белите трюфели, считани за "светия граал" на ядливите гъби. През петата година от засаждането на дръвчетата можем да очакваме да получим първите черни трюфели. Вместо ориз може да ползвате зехтин - в процеса на съхранението той поема сока и ненадминатия аромат на гъбата. Лидерът на групата е 47-годишен мъж от Пазарджик, неосъждан, но с криминални регистрации. Размерът му варира от 3-4 обикновено до около 10 см, но често се срещат и по-големи екземпляри, обикновено е с кръгла форма. Размерът варира от 2-3 до около 10 см, но макар и рядко се срещат и по - едри екземпляри. Разбира се, нужна е да бъдат регистрирани по Закона за ветеринарномедицинската дейност. Веднъж захванало се, дървото няма нужда от допълнителни грижи и разходи, обясня бизнесменът.
Бял трюфел се добавя към ястия от прясно месо и зеленчуци. Ученици - бъдещи кулинари се състезават за време да приготвят ястие с черен трюфел и кулинарно жури ще оцени всеки един отбор. Въпреки че точните числа - включително тези, публикувани от българското правителство - не могат да бъдат проверени, е известно, че в Италия съществува черен зимен трюфел пазар на трюфели. Размерът му варира от няколко милиметра до 4-5 см. Този вид трюфел расте в симбиоза с широколистни дървета, а размерът му варира от няколко милиметра до 4-5 см. Тази загадъчна гъба, която расте между 5 и 30 см дълбоко в земята живее в симбиоза само с няколко вида растения, изхранва се с тях и им връща вода и минерални соли. Който веднъж ги е вкусил, никога вече не се отказват от тях. Тяхната хранителност, приятният им вкус и аромат на някой от тях ги правят ценна и търсена храна за всички любители на гъби. 9. В купа разтопете останалото масло, сложете сварения ориз там и разбъркайте с дървена шпатула, загрейте го, посолете на вкус.
댓글목록
등록된 댓글이 없습니다.